Magnezij

Pomanjkanje magnezija je glavni vzrok za bolečine v hrbtu in mišicah

 

 

Magnezijev klorid – tekoči 236 ml

Stanje: na zalogi

Koda:

Cena: 16.90 €

Količina:

 

Magnezijev klorid – tekoči 236 ml
prehransko dopolnilo
 

Neto: 236 ml
 

Navodila za uporabo: vzemite ½ čajne žličke na tešče, lahko razredčeno z vodo

 

Število odmerkov na stekleničko: 94

½ čajne žličke vsebuje
Magnezij (kot magnezijev klorid)
66,5 mg

Ostale sestavine: Prečiščena voda, magnezijev acetat, mlečna kislina.

 

Proizvajalec: NutriCology, ZDA
 

 

Magnezijev klorid - oblika magnezija,
ki jo naše telo najlažje absorbira in uporabi

 • Mišice so prve, ki kažejo simptome pomanjkanja magnezija – krči in bolečine v nogah, trzanje in nemirne noge. Angina pektoris in celo srčni napad so znaki hudega pomanjkanja magnezija. Ne smemo pozabiti, da je srce tudi mišica. In kadar telesu primanjkuje magnezija, ga črpa tudi iz zalog srčnih mišic.

 • Z vzpostavitvijo ravnovesja med kalcijem in magnezijem boste začeli odpravljati osnovni vzrok vaših težav s hrbtenico in bolečinami v mišicah. Dodatki magnezija so ključ za odpravo bolečin v hrbtnih mišicah in krčih.
   

 

Kalcij je izjemno pomeben za zdravje kosti.
Vendar se brez magnezija kalcij ne more absorbirati!

 • Skoraj polovica prebivalcev (od tega skoraj 70% odraslih žensk) uporablja prehranske dodatke, ki vsebujejo kalcij. Brez magnezija se kalcij ne more absorbirati v telo. Kalcij povzroča zaprtje in se kopiči v telesu v mehkih tkivih, ki lahko otrdijo (kalcifikacija). Mesta, kjer se kalcij nahaja so: stene arterij, ledvice (ledvični kamni), žolčnik, mišice in tkiva dojk.

 

Glavni vzrok za osteoporozo ni pomanjkanje kalcija,
ampak pomanjkanje magnezija!

 • Raziskovalci vedno bolj prihajajo do spoznanj, da glavni vzrok za osteoporozo in krhke kosti ni pomanjkanje kalcija ampak pomanjkanje magnezija.

 • Kalcij je potreben le za kosti, vendar brez magnezija ne more priti v kosti. In danes je vsakdanji prehrani veliko lažje dodati kalcij, kot pa magnezij.

 • Magnezij ohranja kalcij razstopljen v krvi. Preveč kalcija skupaj s premalo magnezija lahko povzroči nekatere oblike artritisa, ledvične kamne, osteoporozo in poapnitev arterij, ki vodijo do srčnega infarkta in bolezni srca in ožilja.
   

Vnos kalcija in magnezija bi moral biti v razmerju 2:1.
Danes v povprečju kalcij vnašamo v telo v razmerju 10:1!

 • Kako pomembno je razmerje kalcij:magnezij? Priporočljivo razmerje med dnevnim vnosom kalcija in magnezija naj bi bilo 2:1 v korist kalcija.

 • Dejstvo je, da večina ljudi danes ne zaužije dovolj magnezija. Druga težava je, ker je kalcij v vsakdanji prehrani preveč dostopen. Če temu dodamo še prehranske dodatke kalcija, lahko razmerje naraste tudi na 10:1 ali celo višje, kar vodi k že omenjeni kalcifikaciji in poapnenju arterij.

 • Zakaj ne dobimo dovolj magnezija? Sedanji, sodoben način kmetovanja in pridelave hrane našo hrano ropa magnezija. Še huje – ne samo, da dobimo premalo magnezija, v hrani dobimo preveč kalcija.

 • Naši predniki so s paleolitsko prehrano dobili kalcij in magnezij v razmerju 1:1.

 • Današnja sodobna prehrana ima to razmerje 5:1 do 15:1! Presežek kalcija veže nase dragocen magnezij.

 

Magnezij povroči, da se mišice razširijo!
Kalcij povzroči, da se mišice krčijo!

 • Kalcij in magnezij sta medsebojno povezana s posebnim dopolnilnim partnerstvom v telesu. Posebej v mišicah, saj kalcij povzroča, da se mišice krčijo, medtem ko magnezij povzroča ravno nasprotno – da se mišice raztezajo.

 • Če je v telesu preveč kalcija ali ni dovolj magnezija, da bi uravnotežil kalcij, takrat se mišice ne morejo sprostiti in ostanejo skrčene.

 • Te skrčene mišice ali vozli so eden izmed glavnih virov bolečin v hrbtu.

 

Konec bolečin v hrbtu s pomočjo magnezija

 • Uspešna metoda za zdravljenje bolečine v hrbtu temelji na preprostem načelu: poprava neravnovesij.

 • Glavno neravnovesje, ki je močno povezano s kroničnimi bolečinami v hrbtu, je neravnovesje med dvema najbolj pomembnima mineraloma v telesu: kalcijem in magnezijem.

 • Običajni, konvencionalni pristopi s protibolečinskimi tabletami v veliki meri odpravljajo samo trenutne simptome, resničen vzrok težave za bolečine v hrbtu pa ostane nedotaknjen.

 • Prav nasprotno boste z vzpostavitvijo ravnovesja med kalcijem in magnezijem začeli odpravljati osnovni vzrok vaših težav.

 • Dodatki magnezija so ključ za odpravo bolečin v hrbtnih mišicah in krčih.

 

Kako dobiti dovolj magnezija?

 • Tudi z najboljšo dieto, polno zelene zelenjave (tam je največ magnezija), boste danes zelo težko dobili dovolj magnezija. Še posebej, če morate obnoviti zaloge magnezija v telesu in popraviti neravnovesje kalcij/magnezij.

 • Najboljši način za obnovo zalog magnezija v telesu je jemanje magnezijevega klorida, saj se od vseh oblik magnezija najbolje absorbira v želodcu (edina oblika magnezija, ki za absorbcijo ne potrebuje želodčne kisline).

 

 

 

 

izdelkov - vrednost

Išijas, lumbago, spondiloza, osteoporoza

MOJA HRBTENICA - Izdelki za pomoč pri težavah s hrbtenico in vratom

 

 

Magnezijev klorid

mineral št. 1 za zdravje kosti

 

T.E.N.S.  terapija z elekt. impulzi

protibolečinska terapija

 

Korektor drže z magneti

korektor + magnetna terapija

 

Korektor telesne drže

nastavljiv pas z naramnicami

 

Opornica za vrat

razbremenitev vratnih mišic

 

Magnetni trak za vrat

magnetna in toplotna terapija

 

Magnetni pas za hrbet

magnetna in toplotna terapija